Taxa pentru domeniile .ro intra in vigoare in 2018

Taxa pentru domeniile .ro intra in vigoare in 2018

Ca urmare a consultarilor cu partenerii din data de 18.01.2017, care au avut loc la sediul ICI Bucuresti si pe baza rezultatelor
chestionarului „Consultari privind principiile de reglementare a domeniilor .ro” initiat de MCSI la data de 27.05.2017, Consiliul de Administratie al ICI – Bucuresti a aprobat in data de 14.07.2017 introducerea serviciului de inregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile „.ro”, pe scurt: o noua taxa.

 

Ce inseamna asta si cum ne afecteaza pe noi?

 

1. Incepand cu 01.03.2018 , detinatorii (registrantii) de domenii „ .ro ” vor putea sa achite contravaloarea serviciului de mentenanta pentru perioada dorita de minim 1 an si maxim 10 ani.

Domeniul ce l-am achizitionat “pe viata”, se poate pierde daca noi, proprietarii, nu platim taxa de mentenanta.

De asemenea, domeniul .ro poate fi pastrat maxim 10 ani, dupa care trebuie platita din nou taxa, pentru a avea domeniu rezervat.

2. Tariful practicat de registrul de domenii „ .ro ” va fi de 6 EUR/an, fara TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditati ROTLD). La vanzare directa pe site – ul www.rotld.ro va fi de 12 EUR/an + TVA.

3. Domeniile inregistrate inainte de 01.03.2013 vor primi minim 3 luni perioada de gratie pentru plata serviciului de mentenanta.

Asta inseamna ca din data de 01.03.2018 avem la dispozitie 3 luni pentru a plati taxa, dupa care, daca aceasta nu este achitata, domeniul nostru va expira (putand fi luat de catre alta persoana).

Cam acestea sunt ideile principale, haideti sa fim informati si sa informam la randul nostru pentru a nu fi luati prin surprindere si sa ne trezim fara domeniu.

Atasam comunicatul oficial al celor de la ICI Romania.

Comunicat PDF


Recommended Posts